Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pindasoep met kip
Pindasoep: je vindt het of heerlijk of vreselijk, maar je moet het ééns gegeten hebben! Aangezien de pindasoep uit blik van AH uit het assortiment is, maak je het gewoon zelf. Wil je het écht Surinaams maken, dan vervang je de helft van de pindakaas door Surinaamse pindakaas en roer je er -na het koken- nog 2 in plakjes gesneden bakbananen doorheen.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
5 liter
  • 600 gram pindakaas (Edah)
  • 200 gram boter
  • 200 gram bloem
  • ½ glas Ketjap Manis
  • 1 afgestreken eetlepel sambal
  • 1 blik kippenvlees (Edah)
  • Kipbouillonblokjes voor 5 liter bouillon
Werkwijze voor dit gerecht
  1. De boter smelten en dan de bloem erbij doen. Maak hier een roux van.
  2. Dan de helft van de bouillon erbij doen en zorgen dat het een gladde saus wordt.
  3. De pindakaas erin doen. Flink blijven roeren.
  4. Ketjap Manis toevoegen.
  5. De rest van de bouillon erbij doen.
  6. Sambal en kippenvlees erin doen.
Nog wat tips
Het moet goed glad zijn. Dus zorg dat de bloem en de boter goed gemengd zijn, tot een soepele bal. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij; Wacht na het schenken tot het mengsel aan de kook komt en roer het goed glad, giet vervolgens weer een beetje bouillon erbij. enz.
Heb je de tijd, dan trek je de bouillon natuurlijk zelf van een smakelijke soepkip.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 178 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...