Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pikante linzenschotel met turkse worstjes
Gemaakt door een Keukenprinses, maandag 26 oktober 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers

Serveer dit met witte rijst en rode wijn.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Turks
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Hoeveel
4 - 6 personen
  • 2 koppen linzen,
  • 2 turkse worstjes,
  • 1 rode paprika,
  • ui,
  • 1 steel bleekselderij,
  • 6 teentjes knoflook,
  • eetlepel harissa,
  • 2 theel. komijn,
  • twee eetl. korianderzaad,
  • 3 theel. paprikapoeder,
  • mespuntje kaneel,
  • zout,
  • blikje tomatenpuree.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. kook de linzen gaar met zout en een ui. bij het afgieten een klein beetje kookvocht in de pan laten.
  2. ui, bleekselderij fruiten in ruime pan.
  3. gevijzelde korianderzaad, paprikapoeder, komijn, kaneel roosteren in een pan en bij de ui en bleekselderij doen.
  4. knoflook hakken, snij de worstjes in stukjes en laat beide zachtjes meebakken.
  5. laat het vet uit de worstjes zich vermengen met de specerijen (wordt wat droog in de pan).
  6. tomatenpuree erbij, roeren.
  7. linzen erbij doen met het beetje kookvocht. bij de juiste verhoudingen krijg je nu de juiste consistentie. niet te waterig, niet te droog.
  8. voeg harissa toe. 

Serveer dit met witte rijst en rode wijn.

Door Anton Prins

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 125 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...