Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Perentaartje
recipe image Wat een lekker dessert lijkt me dit ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Amandelen
Peren
Hoeveel
8 porties
  • 185 gr amandelschaafsel, fijn
  • 150 gr boter op kamer temperatuur
  • 100 gr basterd suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 el kaneel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 prefab kruimeldeegbodem(bladerdeeg kan ook)
  • 2 peren, geschild in partjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 75 gr pure chocolade
  • 150 ml room
Een springvorm is wel heel handig voor deze taart, maar hoeft niet.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe het amandelschaafsel, 100gr boter, suiker, eieren, kaneel en het cacaopoeder in een mengkom. Goed roeren totdat het een glad mengsel is.
  2. Strijk dit uit over de instant kruimeldeegbodem.
  3. Leg hier op de Peren Partjes.
  4. Bak de taart 20 minuten in het midden van de oven, op 200 °C.
  5. Bestrooi de taart dan met de kristalsuiker en bak nog 10 minuten in het midden van de oven.
  6. Ondertussen smelt je chocola, room en de rest van de boter heel langzaam in een pannetje.
  7. Laat de taart een paar minuten afkoelen.
Want deze taart is lauw juist héérlijk!
Nog wat tips
Als ie een nachtje in de koelkast heeft gestaan kun je hem voor het opdienen natuurlijk een tiemtal minuutjes op 180°C opwarmen voor dat je hem opdient als dessert (luxe Kerst toetje)
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 134 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...