Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pepernoten (die eigenlijk kruidnoten zijn)
recipe image
Gemaakt door Maarten Crutz, dinsdag 05 oktober 2010

Het is eind september en de pepernoten liggen NU al weer in de winkel. Pffff ...
Niet te geloven, ik zal volgende week ook maar vast een oliebollen recept plaatsen.

Pepernoten zonder peper? En wat zijn dan kruidnoten?
Het rare is dat pepernoten officieel van taaitaai deeg worden gemaakt. Dus die vierkante brokjes die je vast wel kent, dat zijn pepernoten! En die dingen waarmee gestrooid en gegooid wordt, dat zijn eigenlijk kruidnoten. Die worden gemaakt van speculaasdeeg.

Onderstaand zelfbak recept is dus niet voor pepernoten maar voor kruidnootjes. Ik zal ook eens op zoek gaan naar een taaitaai recept en een echte pepernoten handleiding.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
100 kleintjes en 60 grote .... geintje.
  • 100 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 à 2 eetlepels speculaas kruiden
  • zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ dl melk
Werkwijze voor dit gerecht
  1. In een kom de boter zacht roeren.
  2. Vervolgens de basterdsuiker, kruiden en zout toevoegen. Goed mengen en het zelfrijzend bakmeel en de melk erbij doen.
  3. Met koele hand snel tot deeg kneden en het deeg circa 30 minuten in de koelkast laten opstijven.
  4. Van het deeg kleine bolletjes maken en op de bakplaat leggen.
  5. De oven op 150 graden en circa 15 minuten bakken.
    Eet smakelijk
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 129 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...