Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paprikabroodjes
Hee da's weer eens wat anders als basis voor een maaltijd. Een mooie salade erbij en het is helemaal goed.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Groenten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Paprika's
Hoeveel
een stuk of 10
  • 500g tarwebloem,
  • 1.5 theelepel zout,
  • 1 zakje droge gist,
  • 1 theelepel suiker,
  • 1/4 l lauwe melk,
  • 40 g zachte boter,
  • 2 eetlepels zure room,
  • 1 groene en 1 rode paprika,
  • 1 middelgrote ui,
  • 1 rode peper,
  • 1 eierdooier,
  • 1eetl water
Werkwijze voor dit gerecht

1. vermeng de bloem met de gist, het zout en de suiker. Voeg de lauwe melk,zure room en de zacht boter toe en kneed alles goed door elkaar. Laat het deeg 30 min afgedekt rijzen.
2. Maak paprika’s,ui en peper schoon. Snij ze fijn en verhit ze in een pan(eventueel met een beetje olie) gedurende 3 min. Laat afkoelen
3. Kneed gistdeeg nog eens goed door en meng met de groentenmassa. Vet bakplaat in met boter. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en bestrijk ze met eidooier-watermengsel. Bak de broodjes op de middelste richel van de oven circa 30 min op 200 °C.

Heerlijk anders.

 

Nog wat tips

TIP: goed te combineren met een salade.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...