Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paddestoelen-Bladerdeegtaartjes
recipe image
Gemaakt door Anoniem, vrijdag 10 december 2010
Dit lijkt me nu een voorafje wat heel goed in te zetten is bij het Kerst diner.
Een goed begin is het halve werk.
En als dit voorafje goed binnenkomt, dan wordt het hele Kerst maal een succes.

Zalig Kerstfeest!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Oesterzwammen
Hoeveel
4
  • bakje paddestoelenmelange AH
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 uitje
  • klontje boter
  • 50 gr. bloem
  • witte wijn
  • fijngehakt takje tijm
  • rozemarijn
  • 5 bladen bladerdeeg
  • 2 eieren, alleen het geel
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Fruit het uitje glazig in de olie en boter.
  2. Voeg de paddestoelen, tijm en rozemarijn toe.
  3. Bestrooi dit met een beetje bloem en roer goed.
  4. Voeg in kleine beetjes de witte wijn en room toe, totdat het een mooie gladde saus is.
  5. Haal de pan van het vuur.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
  7. Maak ronde bakjes van 4 bladen bladerdeeg en doe wat gedroogde bonen in de bladerdeegbakjes.
  8. Zet de bakjes vijf minuten in de oven... haal ze er daarna weer uit en smeer dan de buitenkant in met het eigeel.
  9. Warm de paddestoelenragout langzaam op met wat scheutjes witte wijn.
  10. Vul de taartjes met deze ragout.
  11. Snijd het laatste stuk bladerdeeg in repen en maak hiervan een vlechtwerkje en bedek hiermee de taartjes.
  12. Smeer dit ook in met eigeel. Gebruik het eigeel ook om het gevlochten dekseltje aan het taartje vast te plakken.
  13. Bak de taartjes nog een kwaartiertje af in de oven.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 131 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...