Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paddenstoelenrisotto met spinazie
recipe image

Lekkere natte Italiaanse plakrijst ... en als je kaas eet ook geschikt voor jou, meneer de vegetariër.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Gerecht
Groenten
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Spinazie
Hoeveel
4 personen
  • 1 bakje champignons,
  • 1 ui,
  • 3 el. olijfolie,
  • 300 gram risottorijst (ik gebruik wel 400),
  • 2 groentebouillontabletten,
  • 1 flesje kookroom light (AH),
  • 1 pak of zak spinazie (meestal gebruik ik diepvries, laten ontdooien),
  • geraspte kaas.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Champignons in plakjes snijden
  2. Ui pellen en snipperen
  3. In braadpan 2 el olie verhitten en ui 1 min. fruiten.
  4. Rijst toevoegen en 2 min. meebakken, en de champignons.
  5. Bouillontabletten en 500 ml. water beetje bij beetje toevoegen en rijst aan de kook brengen.
  6. Na 10 min. room erdoor roeren.
  7. Spinazie door risotto scheppen en enkele min. door en door verhitten.
  8. Op het laatst de kaas erover laten smelten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 147 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...