Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Overheerlijke Pilaf
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Groenten
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 - 6 personen
  • 300 gram kipfilet
  • 1 grote ui
  • 1/2 knolselderij
  • 1/2 zakje blanke rozijnen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik halve perziken (op siroop)
  • 1 zakje dobbelsteentjes spek (mager)
  • 1 theelepel sambal (oelek)
  • een scheutje ketjap (asin (zout))
  • een beetje margarine
  • rijst
Werkwijze voor dit gerecht

Als eerste de rozijnen in lauwwarm water wellen.
De ui fijnsnijden en bakken/fruiten in wat margarine.
De kipfilet in hapklare stukken snijden en met de ui meebakken.
Als de kipfilet enigszins gaar is, de gewelde rozijnen, in stukjes gesneden knolselderij, de tomatenpuree, dobbelsteentjes spek, ketjap, sambal en het vocht van de perziken erbij doen.
Dit alles ongeveer 45 minuten tot een uur laten sudderen. Eventueel wat suikerwater toevoegen. De rijst koken.
Vlak voordat de Pilaf opgediend wordt, de perziken in stukjes snijden en met de rest vermengen.
Goed warm laten worden en dan SMAKELIJK ETEN!!!

 

Ilona

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 80 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...