Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ovenschotel met garnalen
Gemaakt door Christa Zegers, vrijdag 20 november 2009
Lees en verbaas uzelf. Kan iemand dit maken en een review schrijven voor op het Groeiend Kookboek?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Tomaten
  • 3 ons garnalen
  • 3 lente uitjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 30 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 liter (slag)room
  • 4 eetlepels Vieux (kan weggelaten worden)
  • peper
  • 150 gr feta
  • 4 plakken jonge belegen Goudse kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Garnalen in een beboterde ovenschaal leggen
  2. Lenteuitjes klein snijden
  3. Tomaten afgieten en in blokjes snijden
  4. Boter verhitten en lenteuitjes bakken (3 min.)
  5. Bloem erbij
  6. Tomaat erbij
  7. Room erbij
  8. Roeren tot het gebonden is
  9. Vieux erbij
  10. Op smaak brengen met peper
  11. Saus over de garnalen schenken
  12. Feta erover verkruimelen
  13. Goudse kaas erop leggen

10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden en smikkelen maar

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 116 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...