Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lasagne met Schol
Schol

Maar dan in de oven !
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Spinazie
Lasagne
Hoeveel
4 - 6 personen
  • 12 lasagnebladen
  • 400 g. spinazie diepvries
  • 200 g. roomkaas of huttenkase
  • 6 dubbele scholfilets
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 pakje bechamelsaus grand italia
  • versgemalen peper en zout
  • paneermeel
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de lasagnebladen beetgaar in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en zout.
  2. Giet ze af, spoelze koud en laat ze uitlekken op een schone doek. Dek ze af met een andere doek tot gebruik.
  3. Ontdooi ondertussen de spinazie en verwarm in een koekenpan de wijn en los hierin de roomkaas op.
  4. Maakde bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de wijnkaassaus erbij. Houd dit warm tot gebruik.
  5. Kruid de scholfilets met peper en zout, besprenkel ze met een scheutje witte wijn en maak deze in ca 2 minuten gaar in de magnetron. Laat ze dan afkoelen.
  6. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met roomboter en beleg de bodem met gekookte lasagnebladen.
  7. Verdeel hierop wat spinazie en stukken scholfilet.
  8. Giet wat van de bechamelsaus erover en bedek weer met lasagnebladen .
  9. Ga zo door totdat alle ingredienten op zijn.
  10. Bedek het geheel als laatste met de overige bechelsaus en bestrooi het met wat paneermeel en geraspte parmezaanse kaas.
  11. Zet de schaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200C en laat het goudbruin kleuren.

Serveer direct met bijvoorbeeld een lekkere salade en stokbrood .

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 168 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...