Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lamsschouder met geglaceerde groenten
Gemaakt door Michel Houbaert, woensdag 11 november 2009
Een mooi Belgisch ovenpotje om van te watertanden.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Lamsvlees
Hoeveel
4 personen
  • 1 lamsschouder van 1,2 kg
  • 4 raapjes
  • 1 aubergine
  • 2 groene pepers 
  • 2 rode pepers
  • 4 middelmatige wortelen
  • 1 ui
  • 4 lookteentjes
  • 125 g blonde rozijnen
  • 2 snufjes kummel
  • 1 snufje cayennepeper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 dl witte wijn ( droog )
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 160°C, zo mogelijk + warme lucht.
  2. Ui pellen en deze samen met de aubergine en pepers in staafjes snijden.
  3. Het vlees zouten en in 3 eetlepels hete olijfolie laten kleuren.
  4. Uit de pan halen en laten rusten op een rooster.
  5. Laat de ui en de pepers "zweten" in een 3-tal lepels olijfolie,aubergine toevoegen en daarna de raapjes, de wortelen en de teentjes knoflook.
  6. Leg de lamsschouder hier bovenop, leg er de rozijnen op, een snufje kummel, wat cayennepeperen wat zout, 1 dl witte wijn.
  7. Deksel er op en in de oven plaatsen gedurende 2 uur op 160 °C.

Opdienen met gekookte of gestoomde aardappelen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 138 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...