Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kipfilet Pesto
Een heerlijk en snel klaar te maken kleurrijk gerecht in combinatie met sperzieboontjes en lintmacaroni.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
3 personen

* 500 gram maiskipfilet

* zout, versgemalen zwarte peper

* 2 eetlepels pesto

* 2 eetlepels olijfolie

* 1 pot traditionele Italiaanse tomatensaus

* 2 eetlepels gedroogde tomaten

* 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit

* 3 eetlepels garderoom

* paar takjes verse basilicum

Werkwijze voor dit gerecht
  1. De kipfilet in dunne reepjes snijden, omscheppen met zout en peper naar smaak en met de pesto 5 minuten laten 'marineren'.
  2. De olie verhitten en de kipreepjes hierin omscheppend goudbruin bakken.
  3. De saus erbij schenken.
  4. De gedroogde tomaten klein snijden en samen met de olijven en de room toevoegen.
  5. Dit alles 15 minuten laten sudderen.
  6. De basilicumblaadjes in reepjes snijden en erdoor roeren.

Lekker met sperzieboontjes en lintmacaroni.

Nog wat tips
Een schepje suiker geeft een zachte smaak aan de tomatensaus.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 161 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...