Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip uit de oven
Zonder bestek!
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Hoeveel
4 personen
1 hele kip
1 grote ui
1 halve citroen uitgeknepen
1 glas olie
zout
 3 eetlepels kruidenmix gemaakt van een zak komijn en machinekruiden (bij de Turkse winkel)
halve bos fijn gesneden Marokkaanse selderij (bij de Turkse winkel)
2 tenen knoflook
4 hard gekookte eieren
Werkwijze voor dit gerecht
Ui grof snijden in stukjes ... de selderij wassen en fijn snijden ... knoflook klein snijden
Alle ingrediënten (behalve de eieren) in een grote schaal doen.
De kip wassen en helemaal insmeren met het kruidenmengsel en even laten staan.
Kip uit de marinade halen en in een halve glas olie in een pan bakken,
Even aanbakken, 1 kop water toevoegen en plusminus 30 minuten laten garen.
kip uit de pan halen en even op een koele plek laten staan.
Oven op 220graden zetten en de kip in de braadslee in het midden van oven 40 minuten laten bakken.
De marinade wordt verwarmt en dient als saus naast de kip.

Kip uit oven op een groot bord plaatsen en eten maar.
Garneren met hard gekookte eieren en olijven.

Geen bestek gebruiken, het brood dient als bestek.

Suzy
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 168 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...