Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kedele-brood
recipe image
Gemaakt door zwarte_poedel, zaterdag 17 oktober 2009

Een Kedele boon is een soort sojaboon. En daar kan je dus ook brood mee maken, al gaat het dan weer niet in de oven maar 'au-bain-marie'

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Vegetarisch
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Stomen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vegetarisch
Lunch
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Brood
  • 3 koppen kedele-meel
  • 1 1/2 eetlepel maizena
  • 1 kopje water
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
Werkwijze voor dit gerecht

Van deze ingredienten een deeg kneden. Meel, zout en mais droog door elkaar mengen, een kuiltje in het meel maken, water toevoegen en alles goed door elkaar kneden.

Een warme puddingvorm of een trommeltje, dat goed afgesloten kan worden, invetten en bestrooien met griesmeel of paneermeel en voor 3/4 vullen met het deeg.

Het brood anderhalf uur ’au bain marie’ laten koken, uit de vorm laten glijden als het nog warm is (anders wordt het klef door gecondenseerde waterdamp) en laten afkoelen op een broodplank of taartrooster.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 126 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...