Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Consumentenonderzoek 2012 wijst uit: Nederland maakt steeds meer gebruik van online boodschappen services. Ben jij ook een 'digiboodschapper?'
 

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Karbonades uit de oven
recipe image
Gemaakt door een Keukenprinses, woensdag 09 september 2009

Heerlijke karbonades uit de oven. Dat is weer eens wat anders!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Hoeveel
4 personen
  • 4 bio(!) schouderkarbonades,
  • 250 ml bouillon naar keus,
  • blikje tomatenpuree,
  • scheutje wijnazijn,
  • geraspte kaas,
  • laurierblad,
  • kruidnagel,
  • peper,
  • zout.
  • Erbij: Aardappels, witte kool en stokbrood.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Warm de oven voor op 180 graden, braad de karbonades met peper en zout.
  2. Maak de bouillon warm in een pannetje en doe er de puree, laurier, azijn en kruidnagel bij.
  3. Pak een ovenschaal en leg er de karbonades is, schenk de saus erover en bestrooi met een gedeelte van de geraspte kaas.
  4. Zet in de oven en laat 20 minuutjes staan. Kook ondertussen wat aardappels en witte kool.
  5. Strooi ook nog wat kaas over de kool.
  6. Serveer met stokbrood om in die heerlijke saus te deppen.
  7. Smullen maar!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 389 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dan eet
  • Couscous met noten en abrikoos

    Couscous maak je razendsnel met allemaal dingen die standaard in de voorraadkast liggen: wat noten, gedroogde abrikozen en een scheut bouillon van...

  • Krokant buikspek

    Het is soms lastig om hoeveelheden in te schatten. Normaal gesproken is 200 gram vlees per persoon meer dan voldoende, maar ik...

  • Tortellini met gorgonzola, peer en pancetta

    Als je de luxe hebt van een hele vrije zaterdag, wat kun je dan doen? De administratie is een optie, of de...

  • Klassieker: risotto Milanese

    Risotto Milanese is de klassiekste risotto die we kennen. Hij krijgt die prachtige gele kleur van saffraan, het duurste specerij ter wereld. Wat...