Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquête

Consumentenonderzoek 2012 wijst uit: Nederland maakt steeds meer gebruik van online boodschappen services. Ben jij ook een 'digiboodschapper?'
 

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Karbonades uit de oven
recipe image
Gemaakt door een Keukenprinses, woensdag 09 september 2009

Heerlijke karbonades uit de oven. Dat is weer eens wat anders!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Hoeveel
4 personen
  • 4 bio(!) schouderkarbonades,
  • 250 ml bouillon naar keus,
  • blikje tomatenpuree,
  • scheutje wijnazijn,
  • geraspte kaas,
  • laurierblad,
  • kruidnagel,
  • peper,
  • zout.
  • Erbij: Aardappels, witte kool en stokbrood.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Warm de oven voor op 180 graden, braad de karbonades met peper en zout.
  2. Maak de bouillon warm in een pannetje en doe er de puree, laurier, azijn en kruidnagel bij.
  3. Pak een ovenschaal en leg er de karbonades is, schenk de saus erover en bestrooi met een gedeelte van de geraspte kaas.
  4. Zet in de oven en laat 20 minuutjes staan. Kook ondertussen wat aardappels en witte kool.
  5. Strooi ook nog wat kaas over de kool.
  6. Serveer met stokbrood om in die heerlijke saus te deppen.
  7. Smullen maar!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 26 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dan eet
  • Zoethoutijs
    Een Deens recept voor dropijs fascineerde me. Maar ik kon het niet lezen. Tot ik Google translate ontdekte. Het bleek verrassend simpel:...
  • Saag paneer
    Dat ik als echte kaaskop, geboren in Alkmaar (!), moet leren hoe je zelf kaas kunt maken van iemand helemaal uit Nepal....
  • Nougat met amandelen en cranberries
    Nougat maken is een kleverig klusje. De nougat zit zelfs op keukenkastjes die ik niet heb aangeraakt en in mijn haar. Resultaat...
  • Fesenjan
    Nog nooit van gehoord, maar het klonk zo exotisch dat ik het gewoon móest proberen. Fesenjan is een Perzische stoofschotel met granaatappelsiroop...