Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Karbonades uit de oven
recipe image
Gemaakt door een Keukenprinses, woensdag 09 september 2009

Heerlijke karbonades uit de oven. Dat is weer eens wat anders!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Hoeveel
4 personen
  • 4 bio(!) schouderkarbonades,
  • 250 ml bouillon naar keus,
  • blikje tomatenpuree,
  • scheutje wijnazijn,
  • geraspte kaas,
  • laurierblad,
  • kruidnagel,
  • peper,
  • zout.
  • Erbij: Aardappels, witte kool en stokbrood.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Warm de oven voor op 180 graden, braad de karbonades met peper en zout.
  2. Maak de bouillon warm in een pannetje en doe er de puree, laurier, azijn en kruidnagel bij.
  3. Pak een ovenschaal en leg er de karbonades is, schenk de saus erover en bestrooi met een gedeelte van de geraspte kaas.
  4. Zet in de oven en laat 20 minuutjes staan. Kook ondertussen wat aardappels en witte kool.
  5. Strooi ook nog wat kaas over de kool.
  6. Serveer met stokbrood om in die heerlijke saus te deppen.
  7. Smullen maar!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 225 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...