Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Karbonades uit de oven
recipe image
Gemaakt door een Keukenprinses, woensdag 09 september 2009

Heerlijke karbonades uit de oven. Dat is weer eens wat anders!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Hoeveel
4 personen
  • 4 bio(!) schouderkarbonades,
  • 250 ml bouillon naar keus,
  • blikje tomatenpuree,
  • scheutje wijnazijn,
  • geraspte kaas,
  • laurierblad,
  • kruidnagel,
  • peper,
  • zout.
  • Erbij: Aardappels, witte kool en stokbrood.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Warm de oven voor op 180 graden, braad de karbonades met peper en zout.
  2. Maak de bouillon warm in een pannetje en doe er de puree, laurier, azijn en kruidnagel bij.
  3. Pak een ovenschaal en leg er de karbonades is, schenk de saus erover en bestrooi met een gedeelte van de geraspte kaas.
  4. Zet in de oven en laat 20 minuutjes staan. Kook ondertussen wat aardappels en witte kool.
  5. Strooi ook nog wat kaas over de kool.
  6. Serveer met stokbrood om in die heerlijke saus te deppen.
  7. Smullen maar!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 499 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Indiase salade met granaatappel en kikkererwten

    Trek een schort aan als je granaatappels gaat slopen. Ze spetteren en die rode vlekjes gaan nooit meer uit je lievelingst-shirt of...

  • Indiase sperzieboontjes

    Zelfs aan ordinaire sperziebonen geeft de Indiase keuken nog een chique draai. Deze Indiase sperzieboontjes worden geroerbakt met mosterdzaadjes, sesamzaad, gember en...

  • Biryani met lamsvlees

    Zijn er meer mensen die dat hebben? Ineens bezeten van tomaten? Ineens uitsluitend zin in salades? Of ineens alleen Indiase gerechten willen...

  • Thaise biefstuksalade

    Mijn zus stuurt een foto van mijn kleine neefje Quinten, die met een vijzel aan de slag is – jong geleerd enzo....