Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
In notenbrij gemarineerde kalkoensaté
Heerlijk met roergebakken groente en/of een salade. Ook origineel als hapje, ’s avonds bij een glaasje wijn.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Grillen
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
  • 500 gr. kalkoenfilet,
  • 100 gr. gehakte amandel,
  • 4 stuks kemirienoten,
  • 2 tenen geperste knoflook,
  • 2 el. Japanse ongesuikerde sojasaus,
  • 2 tl. sambal,
  • 1 stuk gesnipperde ui,
  • Limoensap,
  • Olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. In plaats van 1 eetlepel sojasaus kunt u ook 1 theelepel (!) tamari nemen. En in plaats van sambal kunt u ook hot peppersauce nemen. En in plaats van limoensap kunt u ook citroensap nemen.
  2. Benodigde materialen: satépennen, een keukenmachine met sikkelmes en een pan met anti-aanbaklaag
  3. Maak van de sambal, de (met een nootmuskaatrasp geraspte) kemirienoten, de ui, de knoflook, de amandelen en olie een dikke brij. Dit gaat geweldig in de keukenmachine met het sikkelmes.
  4. Warm deze brij op in een anti-aanbakpan. Voeg de sojasaus of tamari toe en laat even sudderen. Snijd het vlees in grote dobbelstenen.
  5. Haal de pan van het vuur en doe het vlees bij de brij. Laat gedurende 1 tot 5 uur marineren.
  6. Rijg de stukken vlees aan pennen en rooster ze onder de hete grill of leg ze op de barbecue. Vóór het serveren besprenkelen met het citrussap.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 134 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...