Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Hawai sticks
recipe image
Gemaakt door Maarten Crutz, donderdag 02 december 2010
Dit is natuurlijk geen Kerstmaal maar zeker wel bruikbaar.
Denk aan BarbeQ, zomer, warm, lange dagen ... affijn een droom in deze donkere dagen rond de Kerst.

En... nee, het plaatje hoort er eigenlijk niet bij. Maar ik wilde het jullie niet onthouden. Je hebt de sticks dus ook prefab in een doos, heel wonderlijk.
Ik zou gaan voor zelfgemaakt!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
voor 8 grote of 4 kleine stokjes
  • 400 gr kipfilet,
  • 2 eetl olie,
  • 2 eetl ketjap manis,
  • 2 eetl. ananassap,
  • 1 halve theelepel kerriepoeder,
  • 4 schijven ananas,
  • 1 rode paprika,
  • Satéstokjes
Werkwijze voor dit gerecht
Voorbereiding ongeveer 15 tot 25 min. Daarna 3 a 4 minutjes onder de gril.
  1. Maak een marinade van de olie, de ketjap, het ananassap en de kerrie.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1.5 cm bij 1.5 cm.
  3. Stop de kipstukjes in een boterhamzakje, giet daar de marinade bij en laat dit een paar uur lekker intrekken.
  4. Snijd de ananas en de paprika in stukjes.
  5. Rijg afwisselend stukjes kip, ananas en paprika aan de satéstokjes en bestrijk alles dun met olie.
  6. Gooi de spiezen 3 tot 4 minuten onder de grill en smullen maar!
Nog wat tips
Hawaï-sticks zijn afgekoeld ook erg goed te eten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 123 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...