Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Goelee Arab
recipe image

Dit is een Arabisch/Indisch stoofpotje van schapen/lamsvlees. Met lekker veel verschillende boemboes erin, kruiden dus...

Uiteraard wordt dit gegeten met rijst.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Anders...
Bereidingswijze
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Rijst
Vlees
Belangrijkste Ingrediënt
Lamsvlees
Hoeveel
4 tot 6 personen
  • 500 gram schapen of lamsvlees
  • 1 1/2 theel. ketoembar(koriander)
  • 1 kaneelstokje
  • mespunt nootmuskaat
  • 3 kardemomkorrels
  • 4 peperkorrels (pletten)
  • 1/2 tl. Klabet (Fenegriek)
  • 5 rode sjalotjes(of rode ui)
  • 2 witte sjalotjes
  • 3 cm verse gember raspen
  • 3 cm laos (vers)
  • 3 cm koenjit (vers)
  • 4 lomboks (spaanse pepertjess) (pitjes erui en fijnsnijden)
  • zout
  • 1 eetlepel kokosolie (of andere olie)
  • 400 ml. santen (blikje)
  • 2 tl. assem (tamarinde)
  • 250 gram klapper (gemalen cocos)
Werkwijze voor dit gerecht

alle boemboes fijnmalen/wrijven in dee oelekan. Da's een vijzel.

dit opbraden in olie in stoofpan of wadjan

voeg hierna toe: santen, assem, klapper en vlees (in blokken gesneden)

2 kopjes heet water erbij

laat dit alles sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer een uur op laag vuur)

doe de deksel niet op de pan

Opdienen met het suddervocht/jus of... juist meer laten verdampen en dan vrij -droog- opdienen.

Nog wat tips

Hier eet je eigelijk geen groente meer bij, wel bijvoorbeeld nog wat sambal of Lalap Ketimoen, dit is komkommer in lange reepjes gesneden.
Ook kroepoek is er lekker bij.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 100 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...