Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gevulde koeken
recipe image
Gemaakt door Sarai191, zondag 03 januari 2010
none
Heerlijke zelfgemaakte gevulde reuzen koeken.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
zoveel als je wil
  • 300 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 175 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram amandelspijs
  • een beetje water



Verder heb je nodig:

-
een kom
- een deegroller
- een bakplaat
- een vork
- een kopje
- een kwastje
- ronde steekvorm of een grote beker of kom (doorsnede ongeveer 8cm)






Werkwijze voor dit gerecht
  1. Maak van de bloem, de basterdsuiker en 2 eieren een mooi deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik.
  4. Steek hier de rondjes uit.
  5. Leg op de helft van de rondjes een hoopje amandelspijs.
  6. Leg er de andere plakken bovenop.
  7. Druk nu de natgemaakte randen van het bovenste plakje goed op de onderste.
  8. Breek het ei in een kopje en klop het los met een vork.
  9. Bestrijk de bovenkant van de koek met ei en leg de koeken op de bakplaat.
  10. Bak de koeken 25 minuten gaar.
Nog wat tips
Je kunt er als versiering amandelschijfjes opleggen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 94 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...