Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gemarmerde chocolademousse
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Zuivel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Chocolade
Slagroom
  • 200gr witte chocolade
  • 150gr bruine chocolade
  • 2 x 125 gr eiwit
  • 2 x 1/4 ltr slagroom
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Smelt de chocolade in een aparte kom, au bain marie (boven een pannetje kokend water)als dat allemaal gesmolten is haal het van het vuur en laat het afkoelen tot lichaamstempratuur 37oC.
  2. Sla de eiwit apart stijf en leg het in de koeling.
  3. Sla nu de slagroom apart lobbig op (niet stijf).
  4. Stap1: pak de twee bakjes opgeslagen eiwit gooi bij de een bruine chocola en de ander witte chocola, en spatel het goed door elkaar.
    Stap2: pak nu de twee lobbig opgeslagen slagroom en meng die apart bij de witte en bruine chocola.
    stap3: gooi nu de twee massa’s bij elkaar en spatel het het 3 keer door elkaar.
    pak een lang werpig bakje en stort het daar in.

Een beetje lang verhaal maar zeker de moeite waard.
Groeten Rachim Bouzidi

Succes ermee.

Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 180 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...