Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Geitenkaas hapjes
Voor zowel borrelhapje als voorgerecht.
Geitenkaas met de zoete smaak van fruit in knapperig warm balderdeeg; altijd goed!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Warme voorgerechten
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Ananas
Kaas
Peren
Hoeveel
6 stuks
  • 1 blikje ananasstukjes/peren
  • 150 g geitenkaas
  • fijngehakte bieslook
  • peper en zout
  • 6 lapjes bladerdeeg
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180
  2. Ontdooi de bladerdeed plakjes
  3. Laat de ananas/perenstukjes uitlekken. Snijdt ze heel fijn.
  4. Vermeng in de kom de geitenkaas en 2 eetl. ananas/perenvocht.
  5. Vermeng de stukjes ananas/peer met een weinig fijngehakte bieslook en kruiden.
    Snijdt de lapjes bladerdeeg in twee.
  6. Leg het mengsel op de helft van een doorgesneden lapje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht.
  7. Zet in de oven op 150° en in ca.15 minuten goudbruin bakken
Nog wat tips
Als voorgerechtje: garneer met fijn gesneden ijsbergsla.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 160 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...