Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Filosoof
recipe image
Gemaakt door Oma Manis, zaterdag 19 november 2011

Dit is een heel ouderwets recept voor een aardappel-rundvlees ovenschotel.....

wel "lekker en gemakkelijk" en ook nog geschikt als basis voor het Kerst diner.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Appelmoes
Hoeveel
4 persoinen
  • 2 grote uien
  • 50  gr. roomboter (of vette jus)
  • 1 laurierblad (liefst vers) (of daon salam= Indische laurier)
  • 10 peperkorrels (pletten)
  • 4 kruidnagels
  • nootmuskaat
  • evt. teentje knoflook.
  • zout, of verkruimeld bouillonblokje
  • 4-5 dl bruine jus (of vleesfond, in potje }
  • 400 gr gesneden vleesresten
  • 800 gr gekookte aardappelen  (kruimige, voor puree)
  • 4 eetl. paneermeel
  • 50 gr. boter (in blokjes)
  • beetje melk (voor de puree)

 

 

 

 

 

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. 3/4 van de uien in dunne ringen en bakken in de roomboter
  2. alle ingrediënten mengen met het vlees en de rest van de uien 1/2 stoven. (met evt.knoflook) dus met jus of vleesfond
  3. wanneer je rauw vlees neemt kun je beter eerst van dit alles haché maken, hier ook de vleesfond in doen
  4. puree maken  (kruiden met peper/zout/nootmuskaat, en klont boter en scheutje melk)
  5. dit alles om en om in lagen in een beboterde ovenschaal scheppen
  6. paneermeel boven op en hier en daar een klontje boter
  7. in de voorverwarmde oven op 200 graden en 30  min (of langer als de schotel inmiddels koud geworden is omdat hij van te voren gemaakt is of uit de ijskast komt

 

Nog wat tips

Lekker  met appelmoes/compôte.

Sterker nog... Filosoof wordt ook vaak gemaakt van een 50/50 mengsel van aardappels en appels

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 109 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...