Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Feestsalade
Gemaakt door Peter Mersel, zondag 27 december 2009
Jemig wat een feest!
Maar doet het goed op iedere party.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Koude voorgerechten
Hapjes
Snack
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Paprika's
Hoeveel
Veel porties
  • 1000 gram gekookte aardappelen.
  • 300 gram gekookte ham.
  • 300 gram blikzult.
  • 400 gram belegen kaas (Edammer of Tilsiter).
  • 2 verse rode paprika’s.
  • 4 augurken.
  • 2 uien.
  • 4 hard gekookte eieren.
  • 8 eetlepels mayonaise.
  • 4 eetlepels yoghurt.
  • 20 druppels Tabasco-saus.
  • 1 afgestreken theelepel zout.
  • 1 bosje bieslook.
  • 2 eetlepels azijn.
  • 1 theelepel uienpoeder.
  • 1 theelepel knoflookpoeder.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes, de ham, de worst en de paprika’s in reepjes en de kaas in blokjes.
  2. Hak de uien fijn, snijd de augurken in plakjes en de hard gekookte eieren in achten.
  3. Meng alles dooreen.
  4. Roer de overige ingedriënten tot een gladde saus, die heel pikant van smaak moet zijn.
  5. Desgewenst kan men meer Tabasco-saus, uien of knoflook nemen.
  6. Vermeng de saus daarop goed met de schoongemaakte ingrediënten en laat de sla minstens twee uur op een koele plaats staan om alles te laten intrekken, alvorens hem met stukjes ei en peterselie te garneren.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 141 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...