Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Cake recept
recipe image
Gemaakt door Paul Heijtel, woensdag 29 juni 2011
Very Basic Cake !
Maar dat kan dus gewoon superlekker zijn.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Hoeveel
10 dikke plakken
  • 200 gr Basterdsuiker Wit
  • 200 gr Boter
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 4 Eieren
  • 200 gr Bloem
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Vet een cakevorm (28 cm) in met een beetje roomboter en bestuif de wanden met wat bloem.
  3. Doe de boter met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een beslagkom en klop alles met een mixer in ca. 10 minuten tot een luchtige, romige massa.
  4. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  5. Spatel dan in beetjes de bloem erdoor.
  6. Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in de oven in ca. 1 uur en 15 minuten gaar.
  7. De cake is gaar als een satéstokje dat u er tot het midden in prikt er weer droog uitkomt.
Nog wat tips
Laat de cake uit de oven eerst ca. 5 minuten in de vorm afkoelen.
Snijd dan voorzichtig de zijkanten los, verwijder de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 147 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...