Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bladerdeegbroodjes met asperges en kervelsaus
Aperges in een krokant jasje als warm voorgerecht
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
  • 20 lange asperges
  • bladerdeegplakjes (diepvries)
  • 100 gram kervelblaadjes
  • 1 dl créme fraiche
  • 50 gram boter
  • zout & peper
  • 1 ei losgeklopt
Werkwijze voor dit gerecht
Schil de asperges en kook de gewassen schillen in water met een beetje zout gedurende 15 min.
Verwijder de schillen. Kook in dit vocht de asperges op de gebruikelijke wijze.
Hou de asperges warm. Maak van het bladerdeeg 5 rechthoeken van 6x14 cm. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopt ei en bak ze in een oven van 200 graden C.
Neem 2 1/2 dl kookvocht en 2 1/2 el kervel. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg créme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout.
Uitserveren: Snijd de bladerdeegbroodjes voorzichtig horizontaal doormidden, zodat er een boven-en een onderzijde ontstaat. Leg de onderkant op een warm bord en leg hierop 4 asperges. Laat de kopjes ietwat uit het braadje steken en bedek met kervelsaus. Leg bovenzijde hierop en bestrooi hierover kervelblaadjes en serveer meteen uit.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 158 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...