Reviews
Kleine correctie: salem zou moeten zijn sallam
Nog een adviesje mbt deksel op de pan >> laat het deksel half open staan, anders schift de santen, net als bij gewone melk.
Ayam Besengek
Dat klinkt helemaal niet gek!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Knoflook
Santen
Hoeveel
4 personen
1 flinke kip -
2 tenen knoflook -
1 stukje kunyit -
4 kemiri -
1 stukje trassi -
2 laurierblaadjes (salemblaadjes) -
4 eetlepels olie -
1 a 2 uien -
1 theelepel ketoembar -
1 theelepel laos -
1 lombok -
1 stengel sereh -
4 kopjes santen -
zout, suiker, citroensap
Werkwijze voor dit gerecht
De kip in stukken snijden, de olie in de pan heet laten worden en hierin de kip aan alle kanten bruin bakken.
Ui fijn snipperen evenals de knoflook.
Kunyit, kemiri, lombok en trassi fijnstampen.
De andere kruiden, behalve de laurier, toevoegen aan de fijngestampte kruiden.
De knoflook, uien en kruiden apart in een beetje olie zachtjes fruiten in de braadpan.
De kip hierbij doen, de santen toevoegen, de sereh, laurier, suiker, zout en een eetlepel citroensap.
De deksel op de pan en de kip gaarstoven. Als de kip gaar is kan men de stukken onder de grill nog wat roosteren en daarna met de saus opdienen.