Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Amore
Gemaakt door Resa, dinsdag 15 september 2009

Leuk recept met witlof uit de oven en geserveerd met gnocchi.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Ovenschotel
Hoeveel
4
  • 6 stronkjes witlof
  • 2 ons ham
  • 2 bananen
  • 250 gram kwark
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje geraspte belegen kaas
  • 1/2 bakje sour cream
  • 1 ei
  • peper, zout & nootmuskaat
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de witlof doormidden in de lengte en haal het bittere hart eruit.
  2. Kook de witlof ca. 20 minuten of in de magnetron op vol vermogen 4 minuten.
  3. Laat de witlof uitlekken.
  4. Maak een gladde saus van kwark, ei, sour creme, geraspte kaas en een teentje knoflook. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
  5. Snijd witlof kleiner, snij de banaan en leg dit in een vuurvast ovenschaal, dek af met een flinke laag ham en doe de kaassaus over de ham.
  6. Strooi nog een klein beetje kaas over het gerecht.
  7. Verhit de oven op 180 graden en laat de witlof in 15 minuten warm worden.
Nog wat tips

Heerlijk met gnocchi(van aardappel).

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 104 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...