Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aardbeienromanoff
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
IJs & Sorbets
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardbeien
Hoeveel
4 personen
  • 750 g aardbeien in vieren gesneden,
  • 2 el Cointreau,
  • 1/4 tl fijngeraspte sinaasappelschil,
  • 1 el basterdsuiker,
  • 1/2 kop (1,25 dl) room,
  • 2 el poedersuiker.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Meng de aardbeien, likeur, schil en suiker in een grote kom, dek hem af en zet hem 1 uur in de koelkast.
  2. Laat de aardbeien uitlekken en bewaar het vocht. Pureer circa een kwart van de aarbeien met het opgevangen vocht.
  3. Verdeel de resterende aardbeien over 4 glazen.
  4. Klop de room en de poedersuiker tot zachte pieken en schep de aardbeienpuree door de room.
  5. Schep het mengsel op de aardbeien, dek het af en zet het tot het serveren in de koelkast.

Door Karen Grietens

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 134 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...