Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aardappelpuree met Knolselderij
recipe image

"Ik houd van je, omdat je innerlijk je uiterlijk goed maakt".

Als Valentijns berichtje voor een geliefde, kan ik deze zin niet aanbevelen. Maar een knolselderij kan dit zeker als compliment opvatten!
Deze onooglijke knol van Zuid Nederlandse bodem, geeft namelijk een zachte aromatische smaak aan je saaie aardappel puree. Probeer het eens!
Knol_Thumb

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Aardappels
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Porties
4 personen
  • 1 kilo aardappelen
  • 1/3 knolselderij
  • melk
  • klontje boter
  • zout naar smaak
  • bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil de aardappels en snijd ze in twee stukken
  2. Snijd een stuk van de knolselderij en schil dit stuk. Daarna in blokjes snijden.
  3. Kook de aardappels en de knolselderij tegelijkertijd in een pan met kokend water in +/- 20 minuten gaar.
  4. Stamp de gare aardappels en knolselderij.
  5. Voeg evt. zout naar smaak toe.
  6. Voeg melk en klontje boter toe en roer de puree tot de gewenste dikte.Gebruik voor de extra luchtigheid een garde.
  7. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en roer (vlak voor het opdienen) door de puree.
Nog wat tips
Pas op dat je niet te veel knolselderij gebruikt. Want als de smaak overheerst, dan is het in één keer helemaal niet zo lekker meer Voorhoofd fronsen!
Dus houd bovenstaande verhouding aan.

Het overgebleven stuk knolselderij gooi je natuurlijk niet weg. Dit komt namelijk zeer van pas in de linzensoep van morgen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 128 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...