Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
5 feestaardappeltjes
recipe image
Gemaakt door Davy Jacobs, donderdag 15 april 2010
Hollanders weest niet bevreesd.
Fama is geen wonderbaarlijk bijzonder ingrediënt maar een merk culinaire margarine.
Fama-margarine
Ik weet niet of het in Nederland verkrijgbaar is. Ik heb het in ieder geval nog nooit in de koeling van één van de vele Amsterdamse supermarkten zien liggen.
Het lijkt me ook niet cruciaal voor dit gerecht.
Fama
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Crème fraîche
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 20 kleine aardappeltjes
  • Fama
  • wat zure room
  • 1 schijfje ganzenlever
  • 1/2 fles porto
  • 1 truffel (5 à 10 gr)
  • 2 eetlepels Parmezaanse schilfers
  • 1 pakje panchetta
  • 120 gr verse zalm
  • 4 eetlepels kaviaar
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peterselie
  • kervel
  • half teentje knoflook
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de aardappeltjes gaar, snij het hoedje eraf en haal ze leeg.
  2. Pureer met Fama en zure room en breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul de aardappeltjes met de gewone puree.
  4. Kook de porto in tot stroop.
  5. Leg de panchetta tussen boterpapier en droog hem op 50° in de oven.
  6. Beleg 2 aardappelen met een stukje ganzenlever en overgiet met de portosiroop.
  7. Beleg 2 aardappeltjes met de look en de peterselie en daarop de truffel en de panchetta.
  8. Beleg 1 patatje met verse zalm, de kaviaar en een lepel zure room.
  9. Versier met kervel.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 136 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...