Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
2 kleurenpaprikasoep met knoflook-kruiden crème-fraîche
Ingrediënten
In één oogopslag
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Soepen
Hoeveel
2 a 3 personen

voor de soep:

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • klontje margarine
  • 1 liter groentebouillon
  • peper
  • aardappelzetmeel.

voor de fraîche,

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 3 blaadjes basilicum
  • beetje gehakte peterselie en bieslook.
  • zout en peper(uit de molen)
Werkwijze voor dit gerecht

Bereid de rode en groene soep apart en op de zelfde wijze.
Snij de paprika in grove stukken en fruit ze aan in de margarine.
Voeg aan beide pannen met gefruite paprika 2,5 dl groentebouillon toe en pureer deze met de staafmixer zeer fijn.
Zet terug op het vuur en voeg de rest van de bouillon toe (2,5 dl beide) en breng op smaak met peper.
Bind beide soepen af (niet te dun!, het mag in het bord niet mengen)

Meng alle ingrediënten van de fraîche met elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Schep nu met 2 soeplepels de soepen voorzichtig naast elkaar in een diep bord (met een satéprikker wat strepen trekken in de soep geeft een leuk effect)
Draai met 2 theelepels een canelletje van de fraîche en leg deze in het midden van de soep.

Eet smakelijk!

Door Basil Parsley

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 102 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...