Tagliatelle zalm & garnalen
Beschrijving Oh het kan zo lekker simpel zijn .... en snel!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Pasta
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Zalm
Hoeveel
4 - 5 personen
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1blikje tomatenpuree,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 dl witte wijn,
  • 1dl slagroom,
  • 100 gram garnalen,
  • 100 gram zalmblokjes (gerookte zalm, gesneden),
  • 50 gram oude geraspte kaas,
  • 250 gram tagliatelle
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de pasta al dente.
Een laagje olie in de pan verwarmen. Hierin twee tenen knoflook fijngesneden fruiten. Dan het blikje tomatenpuree erbij. Dit even mee fruiten. Witte wijn erbij even laten sudderen, daarna slagroom toevoegen.
De garnalen en de zalm erbij, nog even goed doorwarmen, niet meer laten koken, klaar.

Je kunt ook de helft van de garnalen erbij doen en dan de saus even pureren met een staafmixer en dan pas de rest van de garnalen toevoegen. Vind je de saus te dun dan kun je hem een beetje binden met allesbinder. (of wat bloem of maïzena vooraf door de slagroom roeren).

De tagliatelle op (voorverwarmde) borden scheppen en de saus erover verdelen.