Langevinger taart
Beschrijving Om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Anders...
Porties
12 plakken
225 gram boter,
125 gram suiker,
100 gram gepelde amandelen,
1 zakje vanillesuiker,
1 mespuntje kaneel,
3 borrelglaasjes mokkalikeur,
1 deciliter slagroom,
250 gram lange vingers
hagelslag
Werkwijze voor dit gerecht
Hak de amandelen heel fijn.
Klop de boter met de suiker schuimig en roer er de amandelen, vanillesuiker, kaneel en 2 glaasjes mokkalikeur door.
Klop de slagroom stijf en spatel dit door het botermengsel.
Bekleed een cakevorm met transparantfolie, leg er een laag lange vingers in, besprenkel deze met wat mokkalikeur, strijk er een laag crème over en ga zo door met laagjes maken tot alles op is.
De bovenste laag moet uit crème bestaan.
Strooi er wat hagelslag over en laat het in de koelkast goed koud worden.
Trek dan de taart met folie en al uit de vorm. Verwijder de folie en snijd met een vochtig mes de taart in plakken.