Donuts
recipe image Beschrijving

Voor de zoetekauwen onder ons. De Donut!

Mag ik stellen dat het een ringvormige kruising is tussen een pannenkoek en een oliebol?

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Meel of bloem
Hoeveel
10 - 12

Basisrecept voor 10-12 donuts:

  • 350 gr. bloem,
  • 35 gr. suiker,
  • 10 gr. bakpoeder,
  • 1 theelepel vanille,
  • 250 ml water of melk.
  • bakolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix alle ingrediƫnten tot een zacht beslag.
  2. Als het beslag te dun is meer bloem toevoegen.
  3. Is het beslag te dik, dan water toevoegen.
  4. Bakpoeder kunt u vervangen door gist, het water kunt u vervangen door melk.
  5. In een diepe koekenpan een laaje olie van ongeveer 1 vinger doen.
  6. de olie goed heet laten worden en de donuts bakken tot ze mooi lichtgoudbruin en gaar zijn.

Versier de donuts met honing, stukjes walnoot, warme chocolade, jam, enz.
Tip: doe wat extra zoets bij.

Veel plezier ermee!!!!!