Omie's Pisangtaart (cake)
recipe image Beschrijving

Deze cake rijst niet heel erg, maar dat is ook niet de bedoeling, aangezien je hem in de ijskast bewaard in alluminium folie, zodoende wordt de chocola die erin zit weer hard (lekker), en door de pisang kan hij niet zo erg rijsen.....

Koud is hij dus extra lekker, en goed te bewaren.

Zo als gewoonlijk......."lekker en gemakkelijk"!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Porties
ligt er aan hoe groot het bakblik is.
  • 2 kopjes zelfrijzend bakmeel
  • 1 kopje suiker
  • 3 eieren
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1/2 kopje gebroken walnoten
  • 3 repen┬á (pure) chocola
  • 3 fijngeprakte overrijpe pisangs (die bruin geworden zijn, zijn het lekkerst, want daarin veel alcohol....)
  • 1/2 kopje gesmolten (roomboter) boter
  • beetje zout
  • groot cake-bakblik, beetje beschuitkruim of beschuit, om blik mee te bedekken.( Aan de binnenkant!!)..... met beetje boter ...........
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Meng het meel met de eieren (geklutst)
  2. en daarna met alle ingredi├źnten, tot een mooi beslag
  3. doe dit dan in het bakblik
  4. en zet het in de (voorverwarmde) oven op 3 1/2 of 180 graden Celsius.
  5. na 1 uur, even kijken of hij gaar is, door met een houten sateh-stokje erin te prikken,
  6. als er niets aan blijft plakken, is hij gaar
Nog wat tips

Af laten koelen voordat de alluminiumfolie erom heen gaat, logisch denk ik,toch?