Zandkoekjes
Beschrijving Lekker kliederen en deeg snoepen tot je er misselijk van wordt; Ieder kind moet toch eens koekjes gebakken hebben in z'n leven!
(Al koop je ze daarna alleen nog maar in een rol of cellofaantje. Schamen)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Kinderkeuken
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram  boter (kamer temperatuur)
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
Werkwijze voor dit gerecht

Zeef de bloem door een zeef om de klontjes eruit te krijgen. Kneed bloem, zachte boter en suiker het ei tot een stevige deegbal. Stop het deeg in een dikke plastic zak 1 uur in de koelkast.
Na een uur haal je het deeg uit de zak en kan je de koekjes gaan maken.
Strooi eerst een beetje bloem op het aanrecht en leg de bal deeg hierop. Rol de bal plat met een deegroller.
Nu kan je vormpjes maken. Wat je maar wilt. Je kan zelf figuurtjes maken of met een vormpje figuurtjes uitsteken. Je kan de koekjes ook nog versieren met bijvoorbeeld versiersels uit een potje. Je vindt deze in de supermarkt bij de bakproducten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg je koekjes op de bakplaat (eerst even invetten) of op een stuk bakpapier (dat is de beste keuze). Bak de koekjes zo’n 25 tot 30 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn zien ze er lekker bruin uit. De keuken gaat ook heerlijk naar koekjes ruiken! Even af laten koelen en snoepen maar.

Nog wat tips
Het handigst is om een pakje boter te kopen. Want op een pakje staan aan de zijkant streepjes die het gewicht aangeven. Je hoeft dan je alleen bij het streepje met het juiste gewicht de boter af te snijden. Dat is veel makkelijker dan de boter af te wegen  op een weegschaal.