Gebakken appel met vanillesaus
Beschrijving Wintertoetje.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Zuivel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
Hoeveel
4 personen
  • 4 appels,
  • vla,
  • boter,
  • kaneel en suiker

 

Werkwijze voor dit gerecht

Schil eerst de appels en haal het klokhuis eruit (er ontstaat een gat in de appel) verdeel de appel in vier schijven.
Verhit de braadpan met boter en doe de appels erin, bestrooi ze met kaneel en suiker en draai de appels regelmatig om.
Als ze klaar zijn (een mooie goudbruine kleur) haal ze er dan uit.

Vanillesaus: doe de vla in een kommetje en zet het even in de magnetron en je hebt vanillesaus, doe de appel op een bordje en giet de saus eroverheen, bon appetit!